Atunci cand vorbim de piele naturala putem afirma fara echivoc ca este printre cele mai versatile materiale aflate la dispozitia unui artist. Folosita in mod curent la tapitarea pieselor de mobilier sau la realizarea diverselor articole de imbracaminte, pielea naturala a stat de-a lungul timpului la baza unor adevarate opere de arta realizate de catre artisti din diverse domenii.

Progresul isi face simtita prezenta si in acest domeniu, tehnicile avansate si instrumentele moderne aflate acum la dispozitia artistilor pasionati le-au permis acestora sa creeze adevarate capodopere din piele naturala. Fie ca vorbim de maestri pantofari, artisti plastici sau artizani din generatie in generatie, fiecare au realizat cel putin cate o lucrare incredibila din piele naturala care este expusa (sau cel putin asta ar merita) in muzee sau galerii si expozitii de profil. Trecem in revista 7 dintre aceste minunatii, cu promisiunea ca vom reveni si cu alte opere de arta realizate din piele naturala de-a lungul timpului.

1. “John Willemsma Spanish Saddle”  prezentata la expozitia din 2012 desfasurata la National Cowboy and Western Heritage Museum din Oklahoma City

1

via

2.”The Wilderness” – tablou sculptat si pictat in piele naturala

3

via

3. “Untitled” de Chris Francis Shoe Designer – lucrare expusa la Craft and Folk Art Museum Los Angeles

4

via

4. “SCOOTER”  de Frieda Gossett

7

via

5. “Time  Flies”  – ceas realizat de Frieda Gossett

9

via

6. “Untitled” de Chris Francis Shoe Designer – lucrare expusa la Craft and Folk Art Museum Los Angeles

6

via

7.”The Guitar ” – chitara din piele naturala sculptata a fost prezentata la editia din 2008 a Tennessee State Fair

8

via